GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit is een innovatieve benadering die een efficiënte optie wordt wanneer er genoeg ruimte is rond de open haard of de kachel.

Voor deze methode maakt de schoorsteenveger gebruik van speciaal ontworpen schoorsteenveegstokken en een hoogwaardige veegborstel. Een van de grootste voordelen van deze aanpak is de besparing in tijd en moeite.

Immers, er is geen noodzaak voor de veeger om het dak op te gaan met behulp van potentieel gevaarlijke ladders of dure hoogwerkers. Bovendien geeft het de schoorsteenveger de gelegenheid om het reinigingsproces van dichtbij te monitoren.

Als er aanzienlijke hoeveelheden roet of vuil vrijkomen, kan er snel worden geïntervenieerd, bijvoorbeeld door tussendoor te stofzuigen, wat ervoor zorgt dat uw leefruimte netjes en schoon blijft. Na afronding van het reinigingsproces, wordt alles grondig schoongemaakt, zodat u direct verder kunt met het gezellig stoken van uw haard.

Bent u benieuwd of deze innovatieve reinigingsmethode geschikt is voor uw schoorsteen? Ons team adviseert u graag en kan een inspectie ter plaatse uitvoeren om de beste aanpak voor uw situatie te bepalen. Wij komen graag uw schoorsteen vegen van binnenuit.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

Er zijn verschillende scenario’s waarin het voor de schoorsteenveger veiliger en praktischer is om van binnenuit te werken in plaats van vanaf het dak. Dit kan het geval zijn bij zeer steile daken of tijdens ongunstige weersomstandigheden.

Naast de veiligheidsaspecten voor de professional, biedt deze methode ook voordelen voor de huiseigenaar. Door de binnenkant van uw schoorsteen regelmatig te laten reinigen, vermindert u het risico op potentieel gevaarlijke opeenhopingen zoals creosoot, wat kan leiden tot een schoorsteenbrand.

Daarnaast kunnen er onverwachte blokkades in de schoorsteen ontstaan, zoals een vogelnest. Vogels vinden schoorstenen vaak een beschutte plek voor hun nesten, wat kan leiden tot een geblokkeerd rookkanaal en in het ergste geval zelfs tot koolmonoxidevergiftiging.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

In het verleden was de gebruikelijke aanpak voor schoorsteenreiniging altijd vanaf het dak. Maar met de komst van moderne gereedschappen en technieken, is het nu vaak mogelijk om dit even effectief vanaf de grond te doen.

Deze aanpak elimineert de noodzaak voor uitgebreide voorbereiding zoals het opzetten van ladders of hoogwerkers. Hierdoor kan de reinigingsprocedure sneller van start gaan en, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, kan de hele klus in minder tijd worden afgerond, wat kostenbesparend kan zijn voor de huiseigenaar.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een erkende schoorsteenveger? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn via 0172 203 536.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Met de juiste training en gereedschappen kan een gecertificeerde schoorsteenveger uw schoorsteen net zo grondig reinigen van binnenuit als van bovenaf. We verzekeren u dat ons team van experts pas vertrekt nadat ze volledig tevreden zijn over de grondigheid van de reiniging.

We erkennen en respecteren het cruciale belang van een veilige en schone schoorsteen. Onze belangrijkste prioriteit is dat u na het reinigen met volledige gemoedsrust kunt genieten van uw open haard.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Voor een succesvolle reiniging van binnenuit is het van cruciaal belang dat er voldoende toegang is tot de schoorsteen via de haard of kachel. Zodra er voldoende toegang is, gaat de schoorsteenveger aan de slag met een set van gespecialiseerde gereedschappen.

Met behulp van modulaire schoorsteenveegstokken, die aan elkaar kunnen worden gekoppeld, en een speciaal ontworpen borstel, kan de veeger de hele lengte van de schoorsteen bereiken.

Door het toevoegen van extra stoksegmenten kan de veeger systematisch de gehele schoorsteen van onder naar boven reinigen, en verzekeren dat elk deel grondig wordt aangepakt.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 0172 203 536. Schoorsteenveegbedrijf Alphen aan den Rijn helpt u graag!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Alphen aan den Rijn? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn.

Werkwijze Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn via 0172 203 536. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn op 0172 203 536.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn via 0172 203 536.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn via 0172 203 536.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Alphen aan den Rijn

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Alphen aan den Rijn

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Alphen aan den Rijn

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Alphen aan den Rijn

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Alphen aan den Rijn mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Alphen aan den Rijn

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button